Näillä keinoilla saat arjessa ruokahävikin kuriin

6.9.2018
0 arviota

Kotitalouksissa syntyy eniten hävikkiä. Listasimme hyviä käytännön vinkkejä, joilla vältät ruoan päätymisen roskiin.

Ennakoi 

Suunnittele ruokaostoksesi ennakkoon. Käy läpi, mitä vanhentuvia ruoka-aineita sinulla on kotona ja pyri käyttämään ne ensin

Mieti pakkauskokoa

Älä osta suurinta pakkausta, jos et aio syödä kaikkea. Kilohintaa tuijottamalla ei aina saavuta säästöä.

Kokkausjärjestys

Valmista kauppareissun jälkeisinä päivinä ensin ne ruoka-aineet, jotka menevät herkimmin pilalle kuten kala, kasvis tai liha. Parhaiten säilyvistä tuotteista voit tehdä ruokaa vähän myöhemmin viikolla.

Hyödynnä moneen

Jos ostat paketin fetaa, käytä sitä toisena päivänä pastasalaattiin ja toisena päivänä tomaatti-munapannuun.

Pussillisesta pinaattia teet sekä risottoa että tehotahnaa leivän päälle.

Mitä heität eniten roskiin? Mieti, miksi ja miten voisit hyödyntää senkin.

Myös varret voi syödä

Parsakaalista kannattaa syödä myös varret ja kukkakaalista lehdet. Älä heitä näitä turhaan roskiin. Lue tästä, mitkä kaikki yllättävät osat kasviksista ovat syötävää ja miten näitä voi hyödyntää.

Pakasta

Klassinen vinkki, jota ei ole syytä unohtaa. Ostitko ison leipäpaketin? Laita osa pakkaseen, niin leipä ei ehdi kuivahtamaan. Ota joka ilta sulamaan tarpeellinen määrä seuraavaa päivää varten.

Käytä luovuutta

Joskus jääkaapin yksinäisistä ruoka-aineista syntyy yllättävänkin maukas pastakastike tai munakas. Yhdistele rohkeasti, ja uusi herkku on ehkä syntynyt!

24 kg

Näin paljon jokainen suomalainen heittää keskimäärin pois syömäkelpoista ruokaa vuodessa.

Lähde: havikkiviikko.fi

Katso reseptejä, joissa käytetään yleisimpiä hävikiksi päätyviä elintarvikkeita.

Teksti
Kuva iStock
Avainsanat: hävikki
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5