Tarjottavaa tähteistä: Vinkit leivän ja pullan käyttöön

12.8.2016
0 arviota
Tarjottavaa tähteistä: Vinkit leivän ja pullan käyttöön

Kuivahtaneen leivän voi paistaa krutongeiksi öljyssä, ja edellisen päivän pullasta voi jalostaa jälkiruokia. Katso vinkit leivän ja pullan käyttöön!

  • Tuore leipä ei kestä pitkää säilytystä. Jos epäilet leivän menekkiä, pakasta osa siitä heti tuoreena. Pakastettu leipä sulaa nopeasti huoneenlämmössä. 
  • Ruisleivän jämistä ja puolukoista voi keittää tuhtia ja terveellistä marjapuuroa.
  • Kuivahtaneet leivät voi silputa "tuorekorppujauhoksi" ja pakastaa.
  • Pilko vaalea tai tumma leipä kuutioiksi pellille, ripottele päälle hieman mausteita ja öljyä. Kuivata uunissa noin 100–125 asteessa. Kuivat krutongit säilyvät valolta suojattuna huoneenlämmössä. Käytä krutonkeja salaatteihin ja keiton päälle.
  • Paista pannulla leipäkuutioita voissa tai öljyssä. Lisää salaattiin tai keittoon. 
  • Pullasta ja vaaleasta leivästä voi paistaa köyhiä ritareita.
  • Puurontähteet voi yhdistää lihapulla-, sämpylä- tai mureketaikinaan.

Kolme tapaa hyödyntää kuivahtanut leipä ja pulla

Video: Kuiva leipä hyötykäyttöön

Teksti
Kuva 123RF
Avainsanat: pulla leipä tähderuoka
Arvioi artikkeli

Anna arvio

1/5 5/5