Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyvää hävikistä: vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 12.8.2016
|
Muokattu: 28.8.2023
Ylijääneestä perunamuusista valmistuu herkullisia rieskoja ja keitetty pasta ja riisi ovat mainio lisä salaatteihin ja keittoihin. Katso vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön ja hyödynnä hävikki!

Peruna

  • Keitetyt perunat ja perunamuusin voi pakastaa. Keitettyjen perunoiden rakenne saattaa muuttua murenevaksi, mutta ne ovat silti käyttökelpoisia pyttipannussa ja munakkaassa.
  • Lisää keitettyjä perunoita munakkaaseen tai mureketaikinaan.
  • Keitetyistä perunoista saa litistämällä ja uunissa paahtamalla herkullisia mäiskypottuja. Tee lopuista keitinperunoista perunasalaattia.
  • Käytä pottuja erilaisissa keitoissa.
  • Perunamuusi säilyy myös jääkaapissa useita päiviä. Sen voi maustaa vaikkapa sinapilla tai yrteillä.
  • Leivo muusinjämistä rieskoja lisäämällä jauhoja muusiin. Paista 250 asteessa 10 minuuttia.

Riisi

  • Keitetyn riisin tähteet voi sekoittaa munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.
  • Tee jämäriisiwokkia: Paista pannulla kasviksia, lisää joukkoon keitetty riisi ja mausta aasialaisittain. Lisää lopuksi joukkoon esimerkiksi katkarapuja ja kuumenna.
  • Keitettyä riisiä voi lisätä salaattiin, hedelmäsalaattiin, rahkaan tai vaikkapa sämpylä- tai pannukakkutaikinaan.
  • Tee ylijääneestä riisipuurosta trifle tai appelsiiniriisiä.

Pasta

  • Keitetty pasta säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta se liisteröityy sisältämänsä tärkkelyksen vuoksi. Kuumentaminen ja loraus öljyä parantaa rakennetta.
  • Keitetyn pastan tähteet voi sekoittaa salaattiin, munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.

Video: Käytä jämämakaronit munakkaaseen

Hyvää hävikistä: Lue juttusarjan muut osat

Täältä löydät lisää näppäriä hävikkivinkkejä ja -reseptejä