Tarjottavaa tähteistä: Vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön

12.8.2016
0 arviota
Tarjottavaa tähteistä: Vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön

Perunamuusista valmistuu herkullisia rieskoja ja keitetty pasta ja riisi ovat mainio lisä salaatteihin ja keittoihin. Katso vinkit perunan, pastan ja riisin käyttöön!

Peruna

  • Keitetyt perunat ja perunamuusin voi pakastaa. Keitettyjen perunoiden rakenne saattaa muuttua murenevaksi, mutta ne ovat silti käyttökelpoisia pyttipannussa ja munakkaassa.
  • Keitettyä perunaa voi lisätä munakkaaseen tai mureketaikinaan.
  • Perunamuusi säilyy myös jääkaapissa useita päiviä. Sen voi maustaa vaikkapa sinapilla tai yrteillä.
  • Perunamuusin lopusta voi leipoa rieskoja lisäämällä jouhoja muusiin. Paista 250 asteessa 10 minuuttia. 

Pasta

  • Keitetty pasta säilyy jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta se liisteröityy sisältämänsä tärkkelyksen vuoksi. Kuumentaminen ja loraus öljyä parantaa rakennetta.
  • Keitetyn pastan tähteet voi sekoittaa salaattiin, munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.

Riisi

  • Keitetyn risiin tähteet voi sekoittaa munakkaaseen, keittoon ja laatikoihin.
  • Tee jämäriisiwokki: Paista pannulla kasviksia, lisää joukkoon keitetty riisi ja mausta aasialaisittain. LIsää lopuksi joukkoon esimerkiksi katkarapuja ja kuumenna.
  • Keitettyä riisiä voi lisätä salaattiin, hedelmäsalaattiin, rahkaan tai vaikkapa sämpylä- tai pannukakkutaikinaan.

Kolme tapaa hyödyntää perunan, riisin ja pastan tähteet

Video: Jämämakaronit munakkaaseen

Teksti
Kuva 123RF
Arvioi artikkeli
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5