Kukkakaali-kvinoarisotto

26.6.2017
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kukkakaali-kvinoarisotto

Hauduta mehevä risotto kukkakaalista ja kvinoasta. Paista kukkakaalin rapeat lehdet annoksen koristeeksi.

Ainekset

4 annosta
1 1 kukkakaali
2 1 sipuli
3 1 valkosipulinkynsi
4 1 pussi (250 g) tuoretta pinaattua
5 1 dl kvinoaa
6 4 rkl öljyä
7 1 dl valkoviiniä
8 5 - 6 dl kasvislientä (gluteenitonta)
9 1 dl raastettua parmesaania
10 0,5 - 1 tl suolaa
11 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 51 g
Proteiinia 9 g 37 g
Rasvaa 20 g 81 g
Kuitua 6 g 24 g
Energiaa kJ 1 196 4782
Energiaa kcal 286 1143

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele kukkakaali suupaloiksi. Hienonna 1/3 kukkakaalipaloista pieneksi muruksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pinaatti. Huuhtele kvinoa.

Lämmitä 3 rkl öljyä kattilassa. Kuullota siinä sipuleita ja hienonnettua kukkakaalia 2–3 minuuttia. Lisää kvinoa ja viini. Kiehauta kasaan ja lisää 2 dl kasvislientä. Keitä kasaan ja lisää 2 dl lientä aina, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennä miedolla lämmöllä yhteensä 20–25 minuuttia.

Lisää pinaatit ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaalinlehtiä ja -paloja 2 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5