Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaali-kvinoarisotto

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hauduta mehevä risotto kukkakaalista ja kvinoasta. Paista kukkakaalin rapeat lehdet annoksen koristeeksi.

Ainekset

1 kpl
kukkakaali
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
250 g
(1 ps) tuoretta pinaattia
1 dl
kvinoaa
4 rkl
öljyä
1 dl
valkoviiniä
5 - 6 dl
kasvislientä (gluteenitonta)
35 g
(1 dl) raastettua parmesaania
1/2 - 1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele kukkakaali suupaloiksi. Hienonna 1/3 kukkakaalipaloista pieneksi muruksi. Säästä lehdet koristeeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna pinaatti. Huuhtele kvinoa.

2

Lämmitä 3 rkl öljyä kattilassa. Kuullota siinä sipuleita ja hienonnettua kukkakaalia 2–3 minuuttia. Lisää kvinoa ja viini. Kiehauta kasaan ja lisää 2 dl kasvislientä. Keitä kasaan ja lisää 2 dl lientä aina, kun edellinen on imeytynyt. Kypsennä miedolla lämmöllä yhteensä 20–25 minuuttia.

3

Lisää pinaatit ja juustoraaste. Sekoita hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla.

4

Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja paista kukkakaalinlehtiä ja -paloja 2 minuuttia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.6.2017
|
Muokattu: 14.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

303

1269

19,3 g

3,5 g

16,5 g

4,0 g

4,8 g

8,8 g

4,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli