Pikashakshuka

15.3.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Pikashakshuka

Shakshuka on maukas tomaatti-munapannu, joka toimii päivän jokaiseen hetkeen. Pannun päälle laitettu kansi vauhdittaa munien kypsymistä.

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 paprika
4 1 prk (240 g) kikherneitä
5 2 tl öljyä
6 1 prk (370 g) chilimaustettua tomaattimurskaa
7 1 tl juustokuminaa
8 0,5 tl suolaa
9 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
10 4 kananmunaa
11 50 g fetajuustoa
12 0,5 ruukku korianteria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 75 g
Proteiinia 15 g 60 g
Rasvaa 11 g 43 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 980 3920
Energiaa kcal 234 937

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Lounas
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Valuta kikherneet liemestä.
  2. Kuullota sipulisilppuja ja paprikakuutioita pari minuuttia pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska, kikherneet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
  3. Tee kastikkeeseen kauhalla kuopat munia varten. Valuta munat kuorista kuoppiin. Peitä pannu kannella ja anna ruoan hautua, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet.
  4. Lisää päälle murennettua fetajuustoa ja korianteria. Tarjoa leivän kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5