Välimeren feta-pastasalaatti

18.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren feta-pastasalaatti

Välimerellinen feta-pastasalaatti saa makua oliiveista sekä basilikan- ja persiljanlehdistä. Tämä ruokaisa kreikkalaistyylinen salaatti maistuu vaikka lounaalla.

Ainekset

4 annosta
1 2 l vettä
2 3 dl pientä pastaa (esim. simpukkapasta)
3 1 tl suolaa
4 2 tomaattia
5 0,5 kurkku
6 1 valkosipulinkynttä
7 1 dl mustia kivettömiä oliiveja
8 1 dl basilikanlehtiä
9 1 dl persiljalehtiä
10 3 rkl oliiviöljyä
11 2 rkl sitruunamehua
12 100 g fetajuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 123 g
Proteiinia 10 g 38 g
Rasvaa 18 g 74 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 382 5526
Energiaa kcal 330 1321

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Mittaa vesi kattilaan. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Mittaa pasta ja suola veteen. Säädä liesi keskilämmölle. Lue pakkauksesta, kuinka kauan pastaa pitää keittää. Kun pasta on valmis, sammuta liesi. Kaada pasta ja vesi varovasti siivilään.

2. Huuhtele tomaatit. Leikkaa ne veitsellä puoliksi. Poista tomaattien kovat kannat. Leikkaa tomaatit kuutioiksi.

3. Huuhtele kurkku. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa se veitsellä pieneksi silpuksi.  Leikkaa oliivit viipaleiksi. Leikkaa basilika ja persilja silpuksi.

4. Kaada pasta isoon kulhoon. Lisää oliiviöljy. Purista sitruunasta 2 rkl mehua ja kaada se pastan päälle. Lisää kaikki kasvikset ja yrtit. Sekoita. Murenna fetajuusto salaatin päälle.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5