Rakastavaisten garam masala

11.7.2017
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Rakastavaisten garam masala

Hannu ja Terhi Stick rakastuivat intialaisen ruoan äärellä yli 35 vuotta sitten. Garam masala on kulkenut heidän mukanaan koko avioliiton ajan. Hannu syö sen yleensä riisin ja sianlihan kanssa, Terhi pitää perunoista ja broilerista. Pariskunta kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.

Ainekset

6 annosta
1 2 sipulia
2 4 valkosipulinkynttä
3 1 punainen suippopaprika
4 1 chilipalko
5 1 rkl öljyä
6 1 rkl soijakastiketta
7 2 pussia (150 g) pakastepinaattia
8 1 prk (200 g) bulgarianjogurttia
9 1 tl suolaa
10 2 tl sokeria
11 400 g sian- tai broilerinlihaa suikaleina
12 1 rkl öljyä
13 150 g leipäjuustoa
Garam masala mausteseos
1 1 rkl juustokuminaa
2 1,5 tl korianteria
3 1,5 tl kardemummaa
4 1,5 tl mustapippuria
5 1 tl kanelia
6 0,5 tl neilikkaa
7 0,5 tl muskottipähkinää

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 35 g
Proteiinia 21 g 127 g
Rasvaa 22 g 133 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 1 281 7684
Energiaa kcal 306 1837

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Broileri ja kalkkuna
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Aloita sekoittamalla mausteseoksen aineet keskenään.

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja halkaise paprika ja chili. Poista kannat ja siemenet. Hienonna chili ja paprika.

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja mausteseos. Kuullota 1–2 minuuttia sekoitellen. Lisää paprikat, chilit ja soijakastike. Kuumenna koko ajan sekoitellen ja anna hautua pari minuuttia. Lisää jäinen pinaatti. Anna lämmetä välillä sekoitellen. Kun pinaatti on sulanut ja seos on jälleen höyryävän kuumaa, lisää jogurtti, suola ja sokeri. Kuumenna ja anna hautua vähintään 20 minuuttia välillä sekoitellen.

Kuutioi leipäjuusto ja ripottele palat garam masala -kastikkeen päälle. Älä sekoita juustoa seokseen, vaan anna sen lämmetä ja pehmetä seoksen päällä sen aikaa, kun valmistelet lihat. Anna seoksen hautua hiljalleen. Älä keitä.

Paista lihasuikaleet öljyssä pannulla, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lihat erikseen, älä sekoita niitä garam masala -kastikkeeseen.

Tarjoa garam masala -kastikkeen kanssa paistettua lihaa sekä riisiä, perunoita tai nuudeleita. Myös naanleipä sopii aterialle hyvin.

Vinkki: Mitä kauemmin garam masala saa hautua, sitä parempaa siitä tulee.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5