Peruna-fenkolisalaatti

25.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Peruna-fenkolisalaatti

Ainekset

6 annosta
1 n. 1 kg perunoita
2 2 fenkolia
Kastike
1 2 ruukkua basilikaa
2 1 dl oliiviöljyä
3 1 valkosipulinkynsi
4 2 rkl valkoviinietikkaa
5 1 dl parmesaaniraastetta
6 0,5 tl suolaa
7 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 193 g
Proteiinia 5 g 32 g
Rasvaa 18 g 109 g
Kuitua 6 g 36 g
Energiaa kJ 1 330 7981
Energiaa kcal 318 1908

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä pestyt perunat suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Huuhtele fenkolit ja poista niistä kannat. Leikkaa pitkittäin pienemmiksi paloiksi ja keitä eri kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin 3-4 minuuttia. Valmista kastike sekoittamalla aineet tehosekoittimessa juoksevaksi kastikkeeksi. Leikkaa perunat pienemmiksi paloiksi ja nosta fenkolien kanssa kulhoon. Kaada kastike päälle ja sekoita kevyesti. Perunat sopivat mainiosti esim. lohen kanssa tarjottavaksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5