Mausteinen linssi-juurespata

26.1.2016
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mausteinen linssi-juurespata

Ruokaisa linssi-juurespata maistuu ateriana ja lisäkkeenä. Silppua valmiiseen pataan pari tomaattia antamaan raikkautta.

Ainekset

4 annosta
1 3 dl vihreitä linssejä
2 2 porkkanaa
3 100 g selleriä
4 100 g palsternakkaa
5 1 sipuli
6 3 valkosipulinkynttä
7 1 rkl hienonnettua inkivääriä
8 2 tl juustokuminaa
9 0,5 tl chilipippuria
10 2 rkl tomaattisosetta (pyreetä)
11 1 rkl öljyä
12 1 rkl voita
13 1 kanelitanko
14 3 neilikkaa
15 5 dl kasvislientä
16 2 dl kookoskermaa
17 1 rkl hunajaa
18 suolaa
19 mustapippuria
20 silputtua persiljaa tai korianteria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 166 g
Proteiinia 18 g 70 g
Rasvaa 19 g 75 g
Kuitua 8 g 34 g
Energiaa kJ 1 693 6773
Energiaa kcal 405 1619

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja silppua sipuli sekä  valkosipulinkynnet. Kuumenna voi-öljyseos padassa. Lisää inkivääri, sipulit, juustokumina, chili ja tomaattisose. Kuumenna sekoitellen hetki. Lisää kaneli ja neilikat sekä juurekset, kuumenna hetki. Kaada päälle kasvisliemi. Kypsennä puolisen tuntia. Lisää linssit, kookoskerma ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua 5 minuuttia. Silppua päälle persiljaa tai korianteria.

Vinkki
Silppua valmiiseen pataan pari tomaattia antamaan raikkautta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5