Lohi-bouillabaissenyytit

Kääräise klassisesta ranskalaisesta kalakeitosta tutut maut folioon ja nosta grilliin. Helpompaa bouillabaissea saa hakea!
Ainekset
1 | 0,8 - 1 kg | lohifileetä |
2 | 1 | fenkoli |
3 | 1 | + 0,5 tl hienoa merisuolaa |
4 | 0,5 tl | + 0,5 tl rouhittua mustapippuria |
5 | 3 | tomaattia |
6 | 1 | sitruuna |
7 | 1 - 2 | sipulia |
8 | 1 prk | (57/35 g) kapriksia |
9 | 0,5 | ruukkua timjamia |
10 | 1 pussi | (180 g) isoja katkarapuja (pakaste) |
11 | 0,5 dl | oliiviöljyä |
Sahramiaioli | ||
1 | 0,3 pussia | (n. 0,2 g) sahramia |
2 | 1 tl | kuumaa vettä |
3 | 2 dl | majoneesia |
4 | 1 - 2 | valkosipulinkynttä |
Lisäksi | ||
1 | 6 palaa | foliota |
2 | 6 palaa | leivinpaperia |
Ravintoaineet
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 6 g | 39 g |
Proteiinia | 36 g | 219 g |
Rasvaa | 56 g | 337 g |
Kuitua | 3 g | 20 g |
Energiaa kJ | 2 818 | 16911 |
Energiaa kcal | 674 | 4042 |
Reseptitiedot
Ruokavalio | Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton |
Pääruoka-aine | Kala |
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet
Tee aioli. Sekoita sahrami ja kuuma vesi kulhossa. Kuori ja murskaa valkosipulit. Sekoita aiolin ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.
Poista lohesta rasva ja mahdolliset ruodot. Leikkaa se nahattomaksi ja kuuteen palaan. Ripottele paloille 1 tl suolaa ja ½ tl mustapippuria. Halkaise fenkoli, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pese ja viipaloi tomaatit ja sitruuna. Kuori ja viipaloi sipuli.
Leikkaa foliosta neliöitä (40 cm) ja niiden päälle leivinpaperista hieman pienemmät palat. Lado kunkin paperin keskelle kasviksia, kapriksia ja timjamia. Lisää jäiset katkaravut ja pirskota öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunat ja lohet. Sulje nyytit hyvin ja kypsennä grillissä keskilämmöllä tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Viimeistele annos tuoreella timjamilla. Tarjoa lisäksi sahramiaiolia ja patonkia tai salaattia.
Kuvat: Elvi Rista
© SOK