Valkosipulimajoneesi eli aioli

23.4.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

1 1 - 2 murskattua valkosipulin kynttä
2 2 keltuaista
3 1 - 2 rkl sitruunanmehua
4 0,5 tl suolaa
5 0,25 tl cayennepippuria
6 2 - 3 dl öljyä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 0 g
Proteiinia 6 g
Rasvaa 190 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 7144
Energiaa kcal 1707

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita vatkaimella tai sauvasekoittimella valkosipulinkynnet, keltuaiset, sitruunanmehu ja suola. Lisää öljy aluksi pienissä erissä koneen käydessä. Kun kastike sakenee, lisää öljy ohuena nauhana. Majoneesi onnistuu parhaiten, kun käytät huoneenlämpöisiä raaka-aineita.Tarjoile aioli sellaisenaan dippikastikkeena tai salaatinkastikkeena. Aioli sopii tarjottavaksi myös grillatun lihan tai kalan kanssa, kasvisten kastikkeena tai perunoiden kanssa.Ruokalehti 0505

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: majoneesi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5