Bouillabaisse ja aioli

19.9.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bouillabaisse ja aioli

Valmista herkullista bouillabaissea ja maukasta valkosipulimajoneesia. Näppärillä kuvaohjeilla onnistut varmasti.

Ainekset

6 annosta
1 300 g lohta
2 300 g kuhaa
3 1 sitruunan mehu
4 2 rkl oliiviöljyä
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 sipuli
7 pala purjoa
8 2 isoa porkkanaa
9 2 lehtisellerinvartta
10 0,25 g sahramia
11 8 dl kalalientä
12 2 dl valkoviiniä
13 2 rkl tomaattisosetta
14 1 tl timjamia
15 0,5 tl suolaa
16 0,5 tl cayennenpippuria
17 1 prk (200 / 120 g) simpukoita suolaliemessä
Lisäksi
1 paahdettuja patonginpaloja
Aioli eli valkosipulimajoneesi
1 1 valkosipulinkynsi
2 1 keltuainen
3 1 rkl sitruunamehua
4 0,5 tl suolaa
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 1,5 dl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 80 g
Proteiinia 24 g 146 g
Rasvaa 36 g 216 g
Kuitua 8 g 46 g
Energiaa kJ 2 074 12447
Energiaa kcal 496 2975

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: paahdettuja patonginpaloja

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Ranskalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

tyoohje_bouillabaisse_1

1. Valmista aioli. Vatkaa sähkövatkaimella hienonnettu valkosipulinkynsi, keltuainen, sitruunamehu sekä mausteet.

tyoohje_bouillabaisse_2

2. Lisää öljy aluksi TIPOITTAIN hyvin vatkaten. Kun kastike sakenee, valuta loppu öljy ohuena nauhana.

tyoohje_bouillabaisse_3

3. Paloittele kalat ja mausta ne sitruunanmehulla.

tyoohje_bouillabaisse_4

4. Hienonna sipulit, pilko purjo, porkkanat ja sellerit. Kuullota ne öljyssä kattilassa.

tyoohje_bouillabaisse_5

5. Lisää sahrami ja kääntele hetki. Kaada päälle kalaliemi ja valkoviini. Keitä noin 5 minuuttia.

tyoohje_bouillabaisse_6

6. Lisää kalapalat, tomaattisose ja loput mausteet. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää valutetut simpukat. Tarjoile keitto paahdettujen patonkiviipaleiden ja aiolin kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5