Linssi-pekonikeitto

18.1.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Linssi-pekonikeitto

Keitä maukas linssikeitto, joka saa makua pekonista! Hienonna ja ruskista pekoni ensin, keitä keittoa hiljalleen 15-20 minuuttia. Ripottele lopuksi pinnalle persiljaa. Jos haluat sakeamman linssikeiton, soseuta keitto.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (140 g) pekonia
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 2 porkkanaa
5 1 tl juustokuminaa
6 1,2 l vettä
7 2 kasvisliemikuutioita
8 2 rkl tomaattisosetta
9 2 dl vihreitä linssejä
10 1 tl timjamia
11 ripaus suolaa
12 ripaus rouhittua mustapippuria
Pinnalle
1 persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 89 g
Proteiinia 15 g 61 g
Rasvaa 15 g 59 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 186 4742
Energiaa kcal 283 1133

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Sianliha, Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Hienonna pekoni. Ruskista pekonisilppu kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Lisää kasvikset ja pekoni kattilaan. Lisää mausteseos ja kääntele muutama minuutti. Lisää vesi, liemikuutiot ja tomaattisose. Huuhdo linssit siivilässä ja lisää kattilaan.

Keitä hiljalleen 15–20 minuuttia kunnes linssit ovat pehmeitä. Mausta ja hienonna pinnalle persiljaa.

 

Vinkki: Soseuta keitto, jos haluat siitä sakean.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: linssit pekoni valkosipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5