Kasvistagine

26.9.2016
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kasvistagine

Tagine on sekä marokkolainen padassa valmistettu ruoka että padan nimi.

Ainekset

6 annosta
1 400 g ruusukaalia
2 3 porkkanaa
3 300 g lanttua
4 1 paprika
5 4 valkosipulinkynttä
6 3 punasipulia
7 1 prk (290 g) kikherneitä
8 1 sitruuna
9 1 chili
Haudutusliemi
1 5 dl kasvislientä
2 1 - 2 kanelitankoa
3 1 tl juustokuminaa
4 1 tl (savu)paprikajauhetta
5 0,5 tl kurkumaa
6 1 tl inkivääriä
7 1 tl suolaa
8 1 rkl siirappia tai hunajaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 119 g
Proteiinia 7 g 40 g
Rasvaa 2 g 14 g
Kuitua 7 g 43 g
Energiaa kJ 550 3299
Energiaa kcal 132 789

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise ruusukaalit, paloittele porkkanat, paprika ja lanttu. Lohko sipulit, huuhtele kikherneet siivilässä. Viipaloi valkosipulinkynnet ja hyvin pesty sitruuna. Puolita chili. Pane kasvikset ja kikherneet uunivuokaan tai pataan. Kuumenna kasviliemi, lisää joukkoon mausteet. Anna liemen hautua hetki. Kaada liemi kasvisten päälle, peitä astia kannella tai foliolla. Kypsennä taginea 200-asteisessa uunissa 1 1/2 tuntia. Tarjoa couscousin kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5