Inkivääripäärynät

25.2.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Inkivääripäärynät

Keitetyt päärynät voi syödä kermavaahdon, jäätelön tai suklaakastikkeen kanssa. Ne voi myös pilkkoa salaatteihin tai tarjota juustojen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 4 päärynää
2 1 l omenamehua
3 1 sitruunan mehu
4 2 - 3 sitruunankuorisuikaletta
5 2 dl sokeria
6 ripaus sahramia
7 25 g inkivääriä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 84 g 334 g
Proteiinia 1 g 4 g
Rasvaa 0 g 1 g
Kuitua 7 g 27 g
Energiaa kJ 1 482 5928
Energiaa kcal 354 1417

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: inkivääriä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja halkaise päärynät. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sitruunan kuoresta kuorimaveitsellä pari ohutta suikaletta liemen mausteeksi.
Mittaa kattilaan mehu ja sokeri. Lisää sitruunamehu, kuorisuikaleet ja inkivääriviipaleet. Anna liemen kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Lisää ripaus sahramia ja päärynät. Hauduta päärynät pehmeiksi. Haudutusaika riippuu sekä päärynöiden koosta että kypsyysasteesta.
Kokeile kypsyyttä ensimmäisen kerran 10 minuutin hauduttamisen jälkeen. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Tarjoa jälkiruokana kermavaahdon tai juustojen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5