Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Företagaren Anders Nyberg äter lunch med arbetskamraterna så gott som alla vardagar på ABC Pickala som ligger nära arbetsplatsen.

Anders Nyberg på ABC-kaffe: "Jag är inte de stora festernas man"

Teksti:
Anna Tommola
Kuvat:
Jussi Helttunen
Julkaistu: 26.1.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Anders Nyberg trivs i Västnyland långt från stadens ljus.

"Det är inte genom påtryckningar från min far som jag blivit företagare. Jag växte helt enkelt in i det. Det stod klart för mig att jag skulle ta över pappas företag.

Företaget fanns där, men i övrigt har jag inte fått någonting gratis. Jag kom till företaget direkt från skolbänken på 1990-talet mitt under den värsta recessionen. Sedan dess har det sakta men säkert gått uppåt.

Jag kom till företaget direkt från skolbänken på 1990-talet mitt under den värsta recessionen.

Vi importerar komponenter för industrin. Den största förändringen under åren har varit att behovet av interaktion med andra människor har minskat avsevärt. Numera sköts det mesta på internet.

Jag minskade också på resandet när vi fick barn, två pojkar som nu är 10 och 8 år gamla. Men det skedet gick så att säga jämnt ut med att allt blev digitalt.

Lugn och ro är viktigt för mig, och att naturen och havet finns nära till.

Jag har vuxit upp i Helsingfors, men hela tiden flyttat länge och längre bort ut på landet. Den livsstilen passar mig bättre. Vi bor så pass långt ute i skogen att det inte finns någon artificiell belysning. Lugn och ro är viktigt för mig, och att naturen och havet finns nära till.

När jag fyllde 50 förverkligade jag en dröm som jag haft länge, jag flydde fältet och åkte på en vandringsresa med familjen till sydtyska Alperna. Jag är inte de stora festernas man."

På kaffe

Anders Nyberg, 51, Ingå.

  • Jag dricker kaffe: Jag har hållit mig till te redan i ett år.
  • Till teet: Salladsbetonad buffélunch, på torsdagar ärtsoppa.
  • Vid bordet: Arbetskamraterna.

Lähi-ABC Pickala

  • Buffé, restauranger, matbutik, lekplats för barn, mobiltankning.

I artikelserien dricker vi kaffe i ABC-trafikbutiker runt om i landet.

Läs mer