Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pensionär Pekka Kekki dricker kaffe på ABC tillsammans med det lokala parlamentet, det vill säga sina vänner och bekanta. "Min läkare har förbjudit mig att vistas i dåligt sällskap."

Pekka Kekki på ABC-kaffe: "Jag har besökt 150 länder via datorn""

Teksti:
Anna Tommola
Kuvat:
Jussi Helttunen
Julkaistu: 27.11.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Pekka Kekki trivs så bra i Vittis att han reser via datorn.

"Jag har bott hela mitt liv i Vittis. Här finns allt jag behöver, inklusive en ny-renoverad simhall.

Min fru och jag brukar besöka våra grann-städer. Vi har varit i Åbo, Raumo, Tammerfors … Besöken är snarlika: Vi ser oss omkring och går i affärer. Vi kommer alltid hem till natten.

Jag har bara varit i Sverige, men via datorn har jag besökt 150 länder runt om i världen. Det är bara att skriva in landets namn och vips är man där.

När jag var barn var det hästar som gällde. I dag har vi två pekplattor, tre datorer, två smarttelefoner och TV med Internet. Jag betalar räkningar, förnyar recept och spelar Lotto och Keno elektroniskt. Det gäller att vara aktiv om man vill lära sig alla nymodigheter. Saker är inte så svåra som man tror.

Saker är inte så svåra som man tror.

Jag läser tidningarna Lauttakylä, Satakunnan Kansa, Ilta-Sanomat och Iltalehti via datorn. Jag brukar följa Riksdagens frågetimme. Om jag inte kan se frågetimmen direkt spelar jag in den på en minnespinne.

Politik är underhållande cirkus. Tänk att politikerna inte lär sig tala! Vårt eget lokala parlament är nog bättre på den konsten."

På kaffe

Pekka Kekki, 67, Vittis.

  • Jag dricker kaffe

    : Med mjölk.

  • Till kaffet

    : Smörgås eller wienerbröd.

  • Vid bordet

    : Ett bekant gäng på 7–8 personer.

ABC Huittinen

  • Tjänster: restaurang, station för snabbladdning av elbilar, skötrum, matbutik, husbilsparkering

I artikelserien dricker vi kaffe i ABC-trafikbutiker runt om i landet.