Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nämä ruokaisat salaatit sopivat piknikille ja juhlien buffetpöytään

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.4.2024
|
Muokattu: 9.4.2024
Tarjoa kevään juhlissa runsaita ja maukkaita salaatteja, jotka sopivat myös pakattavaksi piknik-koriin. Makua salaatteihin saa erityisesti tuoreilla yrteillä sekä Välimeren maista tutuilla mausteilla.

Jos kevään ja kesän juhlissa on buffetpöytä, löytyy tarjoilujen joukosta melko varmasti salaatti tai pari. Ruokaisat salaatit ovat täydellistä tarjottavaa juhliin, sillä ne kestävät säilytystä ja tarjolla oloa paremmin kuin vihersalaatti. Lisäksi ne ovat usein edullisista raaka-aineista valmistuvia ja pitävät vieraat kylläisenä.

Ruokaisuutta saa salaattiin esimerkiksi palkokasveilla. Kypsät pavut ja kikherneet on helppo lisätä salaattiin sellaisenaan tai maustettuna.

Grillattu mezesalaatti

Jos vappuna päästään grillaamaan, kannattaa eväskoriin pakata mukaan grillattavan mezesalaatin ainekset. Esivalmistelut kannattaa tehdä jo kotona.

Valmista tabbouleh, jolloin se ehtii maustua riittävästi. Salaattiin grillattavat kasvikset eli munakoison, kukkakaalin ja paprikan voi pilkkoa yhteen rasiaan ja tsatsikin sekoittaa valmiiksi toiseen. Myös kurkumaleipien taikinan voi tehdä ja leivät taputella sopivan ohuiksi. Pakkaa leivät muovipussiin, jossa ne eivät pääse kuivumaan, mutta ripottele jauhoja leipien väliin, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.

Piknikpaikalla tehtäväksi jää kasvisten, leipien ja kikherneiden grillaaminen ja herkuttelu.

Helppo kikhernesalaatti

Tuore basilika, hapokas lime ja kermaisen pehmeä jogurtti muodostavat herkullisen makuyhdistelmän kastikkeelle, joka saa kikherneet maistumaan salaatissa vaivatta. Raikkautta tähän salaattiin saadaan tuoreilla tomaateilla, kurkulla, ananaskirsikoilla ja avokadolla. Rapeutta ja voimakasta makua antavat pähkinät sekä rucola tai viininsuolaheinä. Salaatin pinnalle murusteltava feta antaa viimeisen silauksen.

Kotijuusto-perunasalaatti

Keväinen perunasalaatti saa vihreää energiaa tankoparsasta sekä herneistä. Ruokaisuutta salaattiin antavat kananmunat ja raikkaan makuinen kotijuusto. Tälle perunasalaatille tehdään voimakkaan makuinen kastike, johon uppoaa neljää eri sipulia: kevätsipulia, ruohosipulia, valkosipulia ja tavallista sipulia.

Bruschetta-pastasalaatti

Bruschettat voivat olla liian työläitä valmistettavaksi isoihin juhliin, mutta niistä inspiraatiota ottanut pastasalaatti onnistuu takuulla helposti ja melko nopeasti. Yrttinen ja etikkainen tomaatti-salaatti maustuu sillä välin, kun leivästä paistetaan pannulla timjamilla maustetut rapeat krutongit ja pasta keitetään kypsäksi. Salaatti kootaan vadille ja pinnalle revitään pehmeää mozzarellaa sekä tuoretta basilikaa.

Couscoussalaatti

Couscous kypsyy nopeasti eikä paakkuunnu helposti vaan pysyy hyvin irtonaisena. Couscousta käytetään paljon Välimeren alueella, joten tässä couscoussalaatissa maistuvat oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja fetajuusto. Couscous imee itseensä kastiketta, joten korianterin ja limen makuista kastiketta voi halutessaan tehdä tuplamäärän.

Lisää salaatti-ideoita sekä ohjeet täydelliseen salaatinkastikkeeseen