Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tabbouleh-salaatti grillatuilla kasviksilla

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Grillatussa mezesalaatissa kauden kasvikset kypsennetään grillin lämmössä ja kootaan tarjolle tabboulehin, tsatsikin, kikherneiden ja kurkumaleipien kanssa.

Ainekset

Tabbouleh-salaatti

3 dl
vettä
2 1/2 dl
kuskusia
1 kpl
ruukku persiljaa
1 kpl
ruukku minttua
3 kpl
tomaattia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Grillatut kasvikset

1 kpl
munakoiso
1 kpl
pieni kukkakaali
2 kpl
suippopaprikaa

Grillatut kikherneet

230 g
(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
1 rkl
öljyä
1/2 tl
suolaa

Tsatsiki

1 kpl
kurkku
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
250 g
(1/2 prk) paksua jogurttia
1/2 tl
suolaa
3/4 tl
sokeria
3/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Kurkumaleivät

2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
kurkumaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria
250 g
(1/2) prk paksua jogurttia
1 rkl
rypsiöljyä

Pinnalle

Kalamata-oliiveja

Lisäksi

rypsiöljyä
alumiinifoliota

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kuskus, sekoita ja anna turvota 5 minuuttia. Sekoita haarukalla ilmavaksi. Hienonna yrtit. Huuhtele ja hienonna tomaatit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita jäähtyneen kuskusin joukkoon loput tabboulehin ainekset.

3 dl
vettä
2 1/2 dl
kuskusia
1 kpl
ruukku persiljaa
1 kpl
ruukku minttua
3 kpl
tomaattia
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
3 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Huuhtele munakoiso, poista kanta ja leikkaa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Poista kukkakaalista lehdet ja siisti kanta. Leikkaa kaalista noin sentin paksuisia viipaleita. Huuhtele ja halkaise paprikat sekä poista kannat ja siemenet.

1 kpl
munakoiso
1 kpl
pieni kukkakaali
2 kpl
suippopaprikaa
3

Huuhtele, valuta ja kuivaa kikherneet. Kaada herneet folioarkin (40 x 40 cm) toiselle puoliskolle yhteen kerrokseen. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele suolaa. Taita folion toinen puolisko päälle ja rypistele yhdeltä sivulta kiinni. Grillaa herneitä foliotaskussaan 15–20 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes ne ovat paahtuneita.

230 g
(1 tlk, 380/230 g) kikherneitä
1 rkl
öljyä
1/2 tl
suolaa
alumiinifoliota
4

Huuhtele ja raasta kurkku. Valuta enin neste pois siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita tsatsikin ainekset kulhossa ja nosta jääkaappiin maustumaan.

1 kpl
kurkku
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
250 g
(1/2 prk) paksua jogurttia
1/2 tl
suolaa
3/4 tl
sokeria
3/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Valmista leivät. Sekoita kuivat ainekset kulhossa, lisää jogurtti ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhotetulla alustalla taikinasta tanko, jaa kuuteen osaan ja taputtele ohuiksi. Sivele pintaan öljyä ja paista kypsäksi grillissä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.

2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
kurkumaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
sokeria
250 g
(1/2) prk paksua jogurttia
1 rkl
rypsiöljyä
6

Grillaa kasvikset napakan pehmeiksi. Pilko kaali, paprika ja leivät suupaloiksi. Kokoa salaatin ainekset isolle vadille ja viimeistele oliiveilla.

1 kpl
munakoiso
1 kpl
pieni kukkakaali
2 kpl
suippopaprikaa
Kalamata-oliiveja

Vinkki: Oikaise ostamalla tsatsiki ja pitaleivät valmiina kaupasta. Voit myös tuunata salaattia lisäämällä esimerkiksi falafelejä, viininlehtikääryleitä tai erilaisia kastikkeita, kuten muhammaraa ja hummusta.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.4.2024
|
Muokattu: 3.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

451

1887

17,4 g

5,3 g

54,4 g

8,6 g

7,6 g

15,1 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl ruukku minttua,

0,5 tl kurkumaa,

Kalamata-oliiveja,

rypsiöljyä,

alumiinifoliota.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli