Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Thai-kalakeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Thaimaalaisessa kalakeitossa on chiliä, inkivääriä ja kookosmaitoa. Keitto syntyy helposti pakastelohesta ja -katkaravuista sekä wokkivihanneksista.

Ainekset

300 g
Pakastelohikuutioita
180 g
Pakastekatkarapuja
1 kpl
(500 g) itämaisia wokvihanneksia
2 cm
Pala inkivääriä
1 - 2 kpl
Punaista chiliä
6 dl
Vettä
2 kpl
Kalaliemikuutiota
1 kpl
(400 g) kookosmaitoa
1 - 2 kpl
Limetin mehu
Sokeria
Suolaa
Basilikaa, tilliä tai korianteria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kiehauta vesi Silppua chilit, poista siemenet ja raasta inkivääri. Lisää veteen chilit ja inkivääri. Keitä hetki. Lisää liemikuutiot, kookosmaito, kasvikset ja lohikuutiot. Anna kiehua 3 minuuttia. Mausta limetinmehulla, sokerilla ja suolalla. Lisää katkaravut ja kuumenna keitto kiehuvaksi, älä keitä. Ota kattila liedeltä ja peitä kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa. Silppua pinnalle basilikaa, tilliä tai korianteria.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
|
Muokattu: 18.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

174

727

11,2 g

4,8 g

3,3 g

1,3 g

0,5 g

14,8 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 cm Pala inkivääriä,

Punaista chiliä,

6 dl Vettä,

Limetin mehu,

Sokeria,

Suolaa,

Basilikaa, tilliä tai korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli