Sushi-lohiruudut

Nappaa talteen!
| 1 kg | sushiriisiä |
| Etikkaliemi | |
|---|---|
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 2 rkl | merisuolahiutaleita |
| Lisäksi | |
| 2 kpl | (à 175 g) majoneesia |
| 1 kpl | (45 g) piparjuuritahnaa |
| 700 - 800 g | kylmäsavulohta ohuina viipaleina |
| (paahdettuja) seesaminsiemeniä | |
| soijakastiketta | |
- 1.
Huuhtele riisi. Siirrä kattilaan ja liota vedessä 15 minuuttia ja siivilöi vesi pois. Mittaa riisin päälle 16 dl vettä. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valmista etikkaliemi. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta sekoitellen. Jäähdytä. Sekoita etikkaliemi riisiin. Vedä riisiin lastalla poikittaisia ja pystysuuntaisia vetoja, kuin leikkaisit riisiä. Jatka kunnes liemi on sekoittunut riisiin. Painele riisi lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Yhdistä majoneesi ja piparjuuritahna. Levitä se riisin päälle. Levitä päälle lohiviipaleet. Leikkaa terävällä, kostutetulla veitsellä neliöiksi. Tarjoa heti tai siirrä muovikelmulla peitettynä jääkaappiin 1–2 tunniksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa soijakastikkeen kanssa.
Sushi-lohiruudut
Ainekset (20 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | sushiriisiä |
Etikkaliemi | |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 2 rkl | merisuolahiutaleita |
Lisäksi | |
| 2 kpl | (à 175 g) majoneesia |
| 1 kpl | (45 g) piparjuuritahnaa |
| 700 - 800 g | kylmäsavulohta ohuina viipaleina |
| (paahdettuja) seesaminsiemeniä | |
| soijakastiketta | |
Valmistus
- 1
Huuhtele riisi. Siirrä kattilaan ja liota vedessä 15 minuuttia ja siivilöi vesi pois. Mittaa riisin päälle 16 dl vettä. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valmista etikkaliemi. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta sekoitellen. Jäähdytä. Sekoita etikkaliemi riisiin. Vedä riisiin lastalla poikittaisia ja pystysuuntaisia vetoja, kuin leikkaisit riisiä. Jatka kunnes liemi on sekoittunut riisiin. Painele riisi lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Yhdistä majoneesi ja piparjuuritahna. Levitä se riisin päälle. Levitä päälle lohiviipaleet. Leikkaa terävällä, kostutetulla veitsellä neliöiksi. Tarjoa heti tai siirrä muovikelmulla peitettynä jääkaappiin 1–2 tunniksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa soijakastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
188
Energiaa kcal
786
Energiaa kj
0,7 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,9 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
188
Energiaa kcal
786
Energiaa kj
0,7 g
Rasvaa
0,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,9 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 2 rkl Merisuolahiutaleita, 1 tuubi (45 g) piparjuuritahnaa, 700 - 800 g Kylmäsavulohta ohuina viipaleina, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, Soijakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























