Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sushi-lohiruudut

Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta

Ainekset

1 kg
Sushiriisiä

Etikkaliemi

1 dl
Vettä
1 dl
Tomusokeria
1 1/2 dl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Merisuolahiutaleita

Lisäksi

2 kpl
(à 175 g) majoneesia
1 kpl
(45 g) piparjuuritahnaa
700 - 800 g
Kylmäsavulohta ohuina viipaleina
(paahdettuja) seesaminsiemeniä
Soijakastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele riisi. Siirrä kattilaan ja liota vedessä 15 minuuttia ja siivilöi vesi pois. Mittaa riisin päälle 16 dl vettä. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valmista etikkaliemi. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta sekoitellen. Jäähdytä. Sekoita etikkaliemi riisiin. Vedä riisiin lastalla poikittaisia ja pystysuuntaisia vetoja, kuin leikkaisit riisiä. Jatka kunnes liemi on sekoittunut riisiin. Painele riisi lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Yhdistä majoneesi ja piparjuuritahna. Levitä se riisin päälle. Levitä päälle lohiviipaleet. Leikkaa terävällä, kostutetulla veitsellä neliöiksi. Tarjoa heti tai siirrä muovikelmulla peitettynä jääkaappiin 1–2 tunniksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa soijakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

188

786

0,7 g

0,1 g

40,9 g

3,3 g

1,1 g

3,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

2 rkl Merisuolahiutaleita,

1 tuubi (45 g) piparjuuritahnaa,

700 - 800 g Kylmäsavulohta ohuina viipaleina,

(paahdettuja) seesaminsiemeniä,

Soijakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli