Sushi-lohiruudut

Ainekset (20 annosta)

MääräAinesosa
1 kgsushiriisiä

Etikkaliemi

1 dlvettä
1 dltomusokeria
1 1/2 dlvalkoviinietikkaa
2 rklmerisuolahiutaleita

Lisäksi

2 kpl(à 175 g) majoneesia
1 kpl(45 g) piparjuuritahnaa
700 - 800 gkylmäsavulohta ohuina viipaleina
(paahdettuja) seesaminsiemeniä
soijakastiketta

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele riisi. Siirrä kattilaan ja liota vedessä 15 minuuttia ja siivilöi vesi pois. Mittaa riisin päälle 16 dl vettä. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valmista etikkaliemi. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta sekoitellen. Jäähdytä. Sekoita etikkaliemi riisiin. Vedä riisiin lastalla poikittaisia ja pystysuuntaisia vetoja, kuin leikkaisit riisiä. Jatka kunnes liemi on sekoittunut riisiin. Painele riisi lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Yhdistä majoneesi ja piparjuuritahna. Levitä se riisin päälle. Levitä päälle lohiviipaleet. Leikkaa terävällä, kostutetulla veitsellä neliöiksi. Tarjoa heti tai siirrä muovikelmulla peitettynä jääkaappiin 1–2 tunniksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa soijakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 2 rkl Merisuolahiutaleita, 1 tuubi (45 g) piparjuuritahnaa, 700 - 800 g Kylmäsavulohta ohuina viipaleina, (paahdettuja) seesaminsiemeniä, Soijakastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä