Paahdettu porkkanakeitto

Nappaa talteen!
| 500 g | porkkanoita |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 tl | jeeraa eli juustokuminaa |
| 6 dl | vettä |
| 1 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 dl | kevytruokakermaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit reiluhkoiksi paloiksi. Aseta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja sekoita kasvisten joukkoon. Paahda uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot. Kaada paahdetut kasvikset veteen ja siirrä kattila liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää ruokakerma ja kiehauta. Tarjoa leivän kanssa.
Paahdettu porkkanakeitto
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | porkkanoita |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 tl | jeeraa eli juustokuminaa |
| 6 dl | vettä |
| 1 1/2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1 dl | kevytruokakermaa |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit reiluhkoiksi paloiksi. Aseta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita öljy ja mausteet keskenään ja sekoita kasvisten joukkoon. Paahda uunin alatasolla noin 30 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot. Kaada paahdetut kasvikset veteen ja siirrä kattila liedeltä. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää ruokakerma ja kiehauta. Tarjoa leivän kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























