Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maa-artisokkasosekeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Pehmeä ja aromikas sosekeitto sopii alkuruoaksi tai kevyeksi ateriaksi.

Ainekset

1/2 kg
Maa-artisokkaa
5 kpl
Jauhoista perunaa
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 l
Kasvislientä
1 dl
Kermaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Muskottipähkinää

Päälle

Kurpitsansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori maa-artisokat ja paloittele pienemmiksi. Laita kylmään veteen etteivät ne tummu. Kuori perunat ja paloittele. Kuori sipulit ja paloittele. Keitä kasvisliemessä täysin kypsäksi. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Lisää kerma. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Tarjoa lisukkeena kuivalla pannulla paahdettuja kurpitsansiemeniä. Tarjoa leivän kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

230

961

11,8 g

7,5 g

23,8 g

3,0 g

6,0 g

3,5 g

3,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

1 tl Suolaa,

0,25 tl Muskottipähkinää,

Kurpitsansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli