Lohi-kurkkumaljat ja tillikreemi

Mausta lohi sitruunalla ja tarjoa tillillä ja sinapilla maustetun ranskankerman kanssa. Lohi-kurkkumaljat sopivat illanistujaisten alkupalaksi tai seisovaan pöytään.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
300 ggraavilohta
1 kplkurkku
1/2 dlhienonnettua tilliä

Sitruunaöljy

1/2 dlöljyä
1/2 kplsitruunan raastettu kuori
2 rklsitruunamehua

Tillikreemi

150 granskankermaa
1 rkldijoninsinappia
1 rklhunajaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rklhienonnettua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Pilko lohi ja kurkku Sekoita joukkoon tilli. Sekoita öljy, sitruunan kuori ja -mehu. Sekoita tillikreemin ainekset ja pursota tai lusikoi kreemi tarjoilumaljoihin. Nostele päälle lohi-kurkkuseosta ja lorauta pinnalle sitruunaöljyä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 dl Hienonnettua tilliä, Sitruunan raastettu kuori, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä