Vuohenjuusto-sipulikeitto

25.9.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vuohenjuusto-sipulikeitto

Ainekset

4 annosta
1 600 g sipulia
2 1 valkosipulinkynsi
3 1 rkl öljyä
4 1 tl sokeria
5 3 rkl vehnäjauhoja
6 1,5 l lihalientä
7 1 dl kuivaa valkoviiniä
8 1 laakerinlehti
9 1 tl timjamia
10 1 tl suolaa
11 ripaus rouhittua mustapippuria
12 4 reilua maalaisleipäviipaletta
13 100 g vuohenmaitojuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 139 g
Proteiinia 24 g 95 g
Rasvaa 12 g 47 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 506 6025
Energiaa kcal 360 1440

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä isossa kattilassa muutama minuutti. Ripottele joukkoon sokeri ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia niin, että sipulit saavat hieman väriä.Lisää jauhot ja kääntele aineksia muutama minuutti. Lisää joukkoon lihaliemi, viini, laakerinlehti ja timjami. Anna keiton hautua 30 minuuttia välillä sekoittaen.Nosta laakerinlehti pois keitosta ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta leipäviipaleiden päälle viipaloitu vuohenjuusto. Anna leipien gratinoitua muutama minuutti kuumien grillivastusten alla uunissa. Jaa keitto soppakulhoihin ja pane leivät tarjolle keiton pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5