Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Voimasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 kpl
Punajuurta
2 kpl
Porkkanaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
Pieni pala raastettua inkivääriä
2 dl
Punaisia linssejä
4 dl
Kasvislientä
300 g
Parsakaalia
10 - 12 kpl
Basilikan lehteä
1 kpl
Appelsiini
50 g
Cashewpähkinöitä

Kastike:

1 kpl
Appelsiinin mehu
2 rkl
Rypsiöljyä
1 rkl
Hunajaa
Suolaa ja rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese punajuuret ja keitä kypsiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi paloiksi. Kuumenna kasarissa öljy ja lisää pannulle murskattu valkosipulinkynsi, inkivääri ja porkkanat. Anna kuumentua. Lisää pannulle linssit ja kääntele, kunnes linssit ovat läpikuultavia. Lisää pannulle liemi ja sekoita. Anna linssien kypsyä noin 10 minuuttia kannen alla. Kaada linssit jäähtymään. Kuori appelsiini kalvottomaksi ja paloittele. Paloittele parsakaali ja keitä ne nopeasti. Sekoita appelsiinit, parsakaalit ja basilika linssien joukkoon. Paahda pähkinät kuivalla, kuumalla pannulla. Sekoita kastikkeen ainekset. Kuori ja lohko punajuuret. Asettele lautasille linssiseosta, punajuurilohkoja ja valuta päälle kastiketta. Ripottele pinnalle rouhittuja pähkinöitä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.7.2009
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.