Villiriisi-lohisalaatti

27.3.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Villiriisi-lohisalaatti

Ainekset

4 annosta
Riisin keittämiseen:
1 4 dl vettä
2 suolaa
3 2 dl villiriisiseosta
Lisäksi:
1 2 kananmunaa
2 0,5 ruukku salaattia
3 150 g graavi- tai kylmäsavulohta
4 1 prk simpukoita tai 180 g katkarapuja
5 2 dl viinirypäleitä
6 0,5 kurkku tai 1 avokado
7 0,5 ruukku herneenversoja halutessasi
Kastike:
1 0,5 dl öljyä
2 2 tl punaviinietikkaa
3 0,5 tl sinappia
4 suolaa
5 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 160 g
Proteiinia 21 g 83 g
Rasvaa 19 g 77 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 754 7016
Energiaa kcal 419 1677

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kala, Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää kattilaan suola ja villiriisiseos. Anna kiehahtaa ja keitä 20 min. välillä sekoittaen. Kaada riisit lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä. Keitä kananmunat koviksi, noin 7 minuuttia. Pese ja paloittele salaatti. Paloittele lohi. Valuta simpukat tai katkaravut hyvin. Pese viinirypäleet, halkaise ja poista siemenet. Kuori ja paloittele kurkku tai avokado. Sekoita salaatinkastike öljystä, punaviinietikasta, sinapista, suolasta ja mustapippurista. Yhdistä salaatin ainekset. Ripottele joukkoon herneenversoja ja tarjoile lisäksi salaatinkastiketta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5