Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Villiriisi-lohisalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Riisin keittämiseen:

4 dl
Vettä
Suolaa
2 dl
Villiriisiseosta

Lisäksi:

2 kpl
Kananmunaa
1/2 kpl
Ruukku salaattia
150 g
Graavi- tai kylmäsavulohta
1 kpl
Simpukoita tai 180 g katkarapuja
2 dl
Viinirypäleitä
1/2 kpl
Kurkku tai 1 avokado
1/2 kpl
Ruukku herneenversoja halutessasi

Kastike:

1/2 dl
Öljyä
2 tl
Punaviinietikkaa
1/2 tl
Sinappia
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää kattilaan suola ja villiriisiseos. Anna kiehahtaa ja keitä 20 min. välillä sekoittaen. Kaada riisit lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä. Keitä kananmunat koviksi, noin 7 minuuttia. Pese ja paloittele salaatti. Paloittele lohi. Valuta simpukat tai katkaravut hyvin. Pese viinirypäleet, halkaise ja poista siemenet. Kuori ja paloittele kurkku tai avokado. Sekoita salaatinkastike öljystä, punaviinietikasta, sinapista, suolasta ja mustapippurista. Yhdistä salaatin ainekset. Ripottele joukkoon herneenversoja ja tarjoile lisäksi salaatinkastiketta.

Miltä maistui?
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.3.2006
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.