Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Värikäs kana-kasvispata

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Valmista koko perheelle maistuva pataruoka mehevistä kanan paistileikkeistä ja värikkäistä kasviksista. Tarjoa helppo arkiruoka raikkaan korianterijogurtin kera.

Ainekset

800 g
(1 kpl) myskikurpitsa
1 kpl
paprika
1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
4 dl
vettä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
kanaliemikuutio (gluteeniton)
450 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä
2 rkl
tomaattipyreetä
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1 tl
oreganoa
1 tl
timjamia
1 tl
suolaa

Korianterijogurtti

1/2 kpl
ruukkua korianteria
2 dl
maustamatonta jogurttia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Halkaise kurpitsa pitkittäin ja kaavi siemenet pois lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Huuhtele ja halkaise paprika. Poista siemenet ja kuutioi paprika. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä padassa tai kattilassa noin 5 minuuttia.

800 g
(1 kpl) myskikurpitsa
1 kpl
paprika
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
2

Lisää vesi, juustokumina, pippuri ja liemikuutio. Hauduta 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on lähes kypsää.

4 dl
vettä
1 tl
juustokuminaa
1 kpl
kanaliemikuutio (gluteeniton)
1 tl
rouhittua mustapippuria
3

Leikkaa paistileikkeet 2–3 osaan. Ruskista kanapalat öljyssä pannulla ja siirrä pataan. Lisää tomaattipyree ja -murska. Mausta yrteillä ja suolalla. Hauduta kannen alla 15 minuuttia.

450 g
(1 pkt) kanan paistileikkeitä
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
timjamia
1 tl
oreganoa
4

Silppua korianteri ja sekoita se jogurttiin. Tarjoa pata korianterijogurtin kanssa.

2 dl
maustamatonta jogurttia
1/2 kpl
ruukkua korianteria

Vinkki: Vegaanillekin maittava pata valmistuu korvaamalla kanaliemikuutio kasvisliemellä ja kana Kaurapalalla tai savutofulla. Jogurtin voit vaihtaa kaurapohjaiseen levitteeseen.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

319

1334

13,0 g

3,3 g

15,8 g

13,8 g

7,3 g

30,3 g

3,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli