Vaniljainen vadelmamehu

21.7.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vaniljainen vadelmamehu

Ainekset

1 2 l vadelmia
2 1,5 l vettä
3 1 vaniljatanko
4 6 dl sokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 550 g
Proteiinia 10 g
Rasvaa 8 g
Kuitua 37 g
Energiaa kJ 10084
Energiaa kcal 2410

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik
Ruokatyypit Juomat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Puhdista vadelmista suurimmat roskat. Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää joukkoon marjat ja halkaistu vaniljatanko. Anna marjojen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

Siivilöi mehu toiseen kattilaan joko sideharson tai tiheän siivilän läpi. Älä painele marjoja, vaan anna mehun valua rauhassa. Lisää mehukattilaan sokeri ja kiehauta mehu, jotta sokeri liukenee. Pullota mehu suppilon avulla puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipulloihin piripintaan. Sulje heti puhtailla korkeilla.

Voit myös pullottaa pakastepulloihin, jolloin jätä muovipulloihin hieman laajenemistilaa. Käytettäessä laimenna mehua vedellä tai kivennäisvedellä haluamasi vahvuiseksi.

Vinkki: Käytä jäljelle jäänyt marjasose kakun täytteisiin, puuroihin tai kiisseleihin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5