Valkosuklaa-vadelmavanukas

24.3.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosuklaa-vadelmavanukas

Ainekset

4 annosta
1 100 g valkosuklaata
2 3 liivatelehteä
3 3 dl maitoa
4 0,75 dl sokeria
5 2 dl kuohukermaa
Vadelmakruunu
1 1 dl makeaa vadelmamehua
2 1 rkl perunajauhoja
3 1 pussi pakastevadelmia (200 g)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 164 g
Proteiinia 6 g 23 g
Rasvaa 28 g 111 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 837 7349
Energiaa kcal 439 1756

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kiehauta maito. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Purista liivatteet kuivaksi ja liuota ne suklaaseoksen joukkoon. Lisää kerma. Annostele seos tarjoilulaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Mittaa vadelmamehu kattilaan ja vispaa joukkoon perunajauhot. Lisää vadelmat. Kuumenna ja sekoita niin, että vadelmat kuumenevat ja liemi kuplahtaa. Anna jäähtyä. Jaa vadelmat liemineen vanukkaiden päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: vadelma vanukas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5