Valkosipuliperunasose

28.2.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

4 annosta
1 1 kg jauhoisia perunoita
2 2,5 dl maitoa tai keitinvettä
3 1 - 2 valkosipulin kynttä puserrettuna
4 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 144 g
Proteiinia 6 g 24 g
Rasvaa 1 g 5 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 779 3116
Energiaa kcal 186 745

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Lisää sen verran vettä, että perunat peittyvät. Keitä perunat kypsiksi. Kaada liemi pois tai säästä osa soseeseen, jos et käytä siihen maitoa. Survo perunat sähkövatkaimen terillä. Lisää joukkoon valkosipulimurska, suola ja maito tai keitinvesi. Vatkaa tasaiseksi soseeksi. Lisää nestettä, jos haluat löysemmän soseen. Varo vatkaamasta liian kauan, ettei soseesta tule liisterimäistä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5