Välimeren porsaanfilee

21.5.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren porsaanfilee

Ainekset

4 annosta
1 800 g porsaan sisäfileetä
2 1 tl pihvimaustetta
3 1 tl suolaa
Yrtti-siemenseos
1 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa
2 3 rkl parmesaaniraastetta
3 2 rkl auringonkukansiemeniä
4 1 valkosipulinkynsi
5 0,5 sitruunan raastettu kuori
6 2 rkl oliiviöjyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 1 g 4 g
Proteiinia 40 g 160 g
Rasvaa 46 g 182 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 2 383 9532
Energiaa kcal 570 2278

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paahda fileeseen kuumassa grillissä kaunis pinta. Vähennä lämpöä ja työnnä fileen paksuimpaan kohtaan paistomittari. Nosta filee kypsymään esim. yläritilälle. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila näyttää 68–70 astetta.

Ripottele mausteet uunivuokaan ja kääntele filee mausteseoksessa. Peitä vuoka foliolla. Vetäytymisen aikana sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. Jauha yrtti-siemenseoksen ainekset teholeikkurissa. Leikkaa filee tarjolle ja ripottele päälle yrtti-siemenseosta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5