Välimeren filee

21.10.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren filee

Valkosipulit ja yrtit kuuluvat Välimeren keittiöön. Välimerellinen naudanfilee maistuu viikonloppuna vaikkapa rosmariiniuuniperunoiden kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg naudan sisäfileetä
2 2 valkosipulinkynttä
3 2 tl sormisuolaa
4 1 tl fenkolinsiemeniä
5 1 tl kokonaisia mustapippureita
6 1 tl ruokokidesokeria
7 1 tl yrttiseosta
8 0,5 tl chilirouhetta
Paistamiseen
1 margariinia ja öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 0 g
Proteiinia 33 g 199 g
Rasvaa 14 g 82 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 070 6417
Energiaa kcal 256 1534

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: margariinia ja öljyä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa mortteliin kuoritut valkosipulinkynnet ja mausteet, murskaa tasaiseksi seokseksi. Poista fileestä kalvot. Ruskista lihan pinta rasva-öljyseoksessa pannulla. Ripottele leivinpaperille mausteseos ja nosta lämmin filee päälle. Pyörittele fileetä kunnes mausteet tarttuvat lihan pintaan.

Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 150-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 55–58 astetta. Kääri filee 15 minuutiksi folioon.

Viipaloi ja tarjoile esim. rosmariiniuuniperunoiden kanssa.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5