Tuoretomaatti-basilikakeitto

2.9.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tuoretomaatti-basilikakeitto

Ainekset

4 annosta
1 2 sipulia
2 1 kg tomaatteja
3 0,5 dl rypsiöljyä
4 7,5 dl vettä
5 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
6 1 rkl sokeria
7 1 tl suolaa
8 1 rkl punaviinietikkaa
9 1 dl kermaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria
Päälle
1 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
2 1 dl silputtua tuoretta basilikaa
3 paahdettuja leipäkuutioita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 78 g
Proteiinia 4 g 16 g
Rasvaa 26 g 104 g
Kuitua 7 g 28 g
Energiaa kJ 1 382 5527
Energiaa kcal 330 1321

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: paahdettuja leipäkuutioita

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja silppua sipulit.

Huuhtele tomaatit, poista kovat kannat ja lohko tomaatit.

Kuullota sipulit ja tomaatit öljyssä kattilassa. Lisää vesi, tomaattimurska, sokeri, suola ja etikka. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Soseuta halutessasi. Lisää kerma ja pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.

Viimeistele pinjansiemenillä, basilikalla ja leipäkuutioilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5