Tomaatti-yrttikotijuusto

20.10.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaatti-yrttikotijuusto

Ainekset

12 annosta
1 3 kananmunaa
2 1 l talouspiimää
3 3 l täysmaitoa
4 4 aurinkokuivattua tomaattia
5 1 dl yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, ruohosipulia
6 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 190 g
Proteiinia 12 g 142 g
Rasvaa 13 g 155 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 966 11588
Energiaa kcal 231 2770

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon piimä. Kuumenna maito isossa kattilassa kiehumapisteeseen. Nosta kattila syrjään liedeltä. Valuta kuuman maidon joukkoon muna-piimäseos ja sekoita kevyesti. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja yrtit. Nostele juustomassa reikäkauhalla sideharsolla vuorattuun siivilään tai juustomuottiin. Ripottele kerrosten väleihin suolaa, tomaatteja ja yrttejä. Peitä juusto harsolla ja nosta päälle kevyt paino. Anna juuston valua astian päällä viileässä yön yli. Kumoa juusto varovasti tarjoiluastiaan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5