Tomaatti-basilikakeitto

25.9.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaatti-basilikakeitto

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 rkl oliiviöljyä
4 2 rkl tomaattisosetta
5 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
6 3 dl kasvislientä
7 2 rkl fariinisokeria
8 2 tl kuivattua timjamia
9 4 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
10 ripaus suolaa
11 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 74 g
Proteiinia 2 g 8 g
Rasvaa 4 g 17 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 519 2076
Energiaa kcal 124 496

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Edullinen
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja anna kuullottua. Lisää tomaattisose tomaattimurska, kasvisliemi, fariinisokeri ja timjami. Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä noin 15 minuuttia.Lisää joukkoon hienonnettu basilika ja mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarjoa leivän kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5