Tabbouleh-salaatti

26.4.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tabbouleh-salaatti

Ainekset

6 annosta
1 2,5 dl kuskusia
2 2,5 dl vettä
3 1 rkl oliiviöljyä
4 2 rkl punaviinietikkaa
5 1 tl suolaa
6 25 g margariinia tai voita
7 1 punasipuli
8 2 valkosipulin kynttä
9 0,5 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
10 1 nippu persiljaa
11 1 tomaatti
12 15 kivetöntä mustaa oliivia
13 1 kurkku
14 3 rkl sitruunamehua
15 0,5 dl oliiviöljyä
16 2 tl kuivattua minttua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 161 g
Proteiinia 4 g 27 g
Rasvaa 16 g 99 g
Kuitua 3 g 17 g
Energiaa kJ 1 147 6883
Energiaa kcal 274 1645

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Intialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää kuskus, oliiviöljy, punaviinietikka ja suola. Sekoita ja anna turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Lisää margariini seokseen puuhaarukalla sekoittaen. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulin kynnet. Huuhtele ja hienonna persilja. Valuta ja pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi. Pese ja kuutioi kurkku ja tomaatti. Puolita oliivit. Sekoita kasvikset, sitruunamehu ja oliiviöljy jäähtyneeseen kuskusiin. Mausta mintulla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5