Sushi-lohiruudut

21.4.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sushi-lohiruudut

Ainekset

20 annosta
1 1 kg sushiriisiä
Etikkaliemi
1 1 dl vettä
2 1 dl tomusokeria
3 1,5 dl valkoviinietikkaa
4 2 rkl merisuolahiutaleita
Lisäksi
1 2 tuubia (à 175 g) majoneesia
2 1 tuubi (45 g) piparjuuritahnaa
3 700 - 800 g kylmäsavulohta ohuina viipaleina
4 (paahdettuja) seesaminsiemeniä
5 soijakastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 855 g
Proteiinia 11 g 229 g
Rasvaa 12 g 239 g
Kuitua 2 g 31 g
Energiaa kJ 1 370 27394
Energiaa kcal 327 6547

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (45 g) piparjuuritahnaa

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Japanilainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele riisi. Siirrä kattilaan ja liota vedessä 15 minuuttia ja siivilöi vesi pois. Mittaa riisin päälle 16 dl vettä. Keitä hiljalleen kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Anna riisin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valmista etikkaliemi. Mittaa ainekset kattilaan ja kiehauta sekoitellen. Jäähdytä. Sekoita etikkaliemi riisiin. Vedä riisiin lastalla poikittaisia ja pystysuuntaisia vetoja, kuin leikkaisit riisiä. Jatka kunnes liemi on sekoittunut riisiin. Painele riisi lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Yhdistä majoneesi ja piparjuuritahna. Levitä se riisin päälle. Levitä päälle lohiviipaleet. Leikkaa terävällä, kostutetulla veitsellä neliöiksi. Tarjoa heti tai siirrä muovikelmulla peitettynä jääkaappiin 1–2 tunniksi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoa soijakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kylmäsavulohi riisi sushi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5