Suklaiset piparipullat

15.11.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Suklaiset piparipullat

Ainekset

18 kappaletta
Taikina:
1 2,5 dl maitoa
2 25 g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 0,75 dl sokeria
5 2 tl kardemummaa
6 1 kananmuna
7 7 dl vehnäjauhoja
8 75 g margariinia
Täyte:
1 1 paketti (500 g) piparkakkutaikinaa (pakaste)
2 150 g taloussuklaata
Voiteluun:
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 670 g
Proteiinia 6 g 108 g
Rasvaa 10 g 183 g
Kuitua 1 g 26 g
Energiaa kJ 1 112 20010
Energiaa kcal 266 4782

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon (tuore)hiiva. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30–40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Kauli siitä iso levy. Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli se pullataikinalevyn kokoiseksi. Rouhi suklaa karkeaksi. Levitä suklaarouhe pullataikinalevylle. Aseta päällimmäiseksi piparkakkutaikinalevy. Kääri pitkältä sivulta tiiviiksi rullaksi. Leikkaa paloiksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellin päälle. Voitele kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: piparkakku pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5