Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uunimunkit karkkikuorrutteella

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Paistamalla munkit uunissa säästyt rasvankäryltä ja paistat kerralla enemmän. Mehevien munkkien kuorrutteissa maistuvat kermakaramelli, lakritsi sekä vaahtokarkki.

Ainekset

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
50 g
voita tai leivontamargariinia

Lisäksi

vehnäjauhoja

Voiteluun

2 dl
rypsiöljyä

Kermakaramellikuorrute (6 munkille)

110 g
(½ ps) kermakaramelleja (Omar)
1 dl
(½ prk) kuohukermaa
nonparelleja

Kermalakritsikuorrute (6 munkille)

152 g
(8 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (Kick)
1 dl
(½ prk) kuohukermaa
Tyrkisk peber hot & sour -makeisia murskattuna

Vaahtokarkkikuorrute (6 munkille)

100 g
vaahtokarkkeja
1 rkl
vettä
ranskalaisia pastilleja murskattuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita tasaiseksi. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen rasva vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) hiivaa
1 kpl
kananmuna
3/4 dl
sokeria
1 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
7 dl
vehnäjauhoja
50 g
voita tai leivontamargariinia
2

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa ja muotoile tasapaksuksi tangoksi. Jaa taikina 16 yhtä suureen palaan ja pyöritä pulliksi. Litistä pullat ja anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

vehnäjauhoja
3

Paina pullien keskelle sormella reikä ja venytä isoiksi rinkeleiksi.

4

Mittaa öljy kulhoon ja kasta munkit siinä. Nosta munkit leivinpaperille pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

2 dl
rypsiöljyä
5

Mittaa Omar-makeiset ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes karkit ovat liuenneet. Anna kiehua matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia. Kasta munkit hieman jäähtyneeseen kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle nonparelleja.

110 g
(½ ps) kermakaramelleja (Omar)
1 dl
(½ prk) kuohukermaa
nonparelleja
6

Mittaa Kick-makeiset ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes karkit ovat liuenneet. Anna kiehua matalalla lämmöllä 10–15 minuuttia. Kasta munkit hieman jäähtyneeseen kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle murskattuja turkinpippureita.

152 g
(8 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (Kick)
1 dl
(½ prk) kuohukermaa
Tyrkisk peber hot & sour -makeisia murskattuna
7

Mittaa vaahtokarkit ja vesi mikronkestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa (800 W, 30 sekuntia), sekoita ja toista. Kuorrute on valmis, kun vaahtokarkit ovat juuri ja juuri sulaneet. Käytä kuorrute välittömästi. Kasta munkit kuorrutteeseen ja ripottele pinnalle murskattuja ranskalaisia pastilleja.

100 g
vaahtokarkkeja
1 rkl
vettä
ranskalaisia pastilleja murskattuna

Hyvästi hävikki: Jos karamelli- ja lakritsikuorrutteita jää, niillä voi tehdä munkkien pintaan raitoja.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.4.2024
|
Muokattu: 5.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1253

19,6 g

5,7 g

25,9 g

5,2 g

1,1 g

4,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kardemummaa,

vehnäjauhoja,

110 g (½ ps) kermakaramelleja (Omar),

nonparelleja,

152 g (8 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (Kick),

Tyrkisk peber hot & sour -makeisia murskattuna ,

100 g vaahtokarkkeja,

ranskalaisia pastilleja murskattuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli