Stone’sin juustoburgeri

17.1.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Stone’sin juustoburgeri

Helsinkiläisen Gastropub Stone’sin suositun juustohampurilaisen salaisuus on mehevä pihvi ja rapeat, olutpaneroidut sipulirenkaat, jotka kasataan tikkuun hampparin hatun päälle. Sämpylätkin tehdään Stone'sissa itse.

Ainekset

4 annosta
1 700 g naudanjauhelihaa
2 1 tl suolaa
3 2 tl sokeria
4 0,75 tl (¾ tl) mustapippuria
5 4 hampurilaissämpylää
6 0,5 dl majoneesia
7 0,5 jääsalaattia
8 1 paketti (150 g) cheddarjuustoviipaleita
9 tomaattiviipaleita
10 maustekurkkuviipaleita
Sipulirenkaat
1 1 - 2 sipulia
2 0,5 dl olutta
3 1 kivennäisvettä
4 0,75 dl (¾ dl) maissitärkkelystä (Maizena)
5 1 dl vehnäjauhoja
6 0,5 tl suolaa
7 1 valkuainen
8 0,5 l rypsiöljyä uppopaistamiseen

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 50 g 199 g
Proteiinia 51 g 204 g
Rasvaa 78 g 313 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 4 632 18528
Energiaa kcal 1 107 4428

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tomaattiviipaleita, maustekurkkuviipaleita

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita jauhelihaan suola, sokeri ja mustapippuri. Anna maustua.

Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.

Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.

Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.

Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.

Teksti:
Kuvat: Satu Kemppainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5