Stone’sin juustoburgeri

Helsinkiläisen Gastropub Stone’sin suositun juustohampurilaisen salaisuus on mehevä pihvi ja rapeat, olutpaneroidut sipulirenkaat, jotka kasataan tikkuun hampparin hatun päälle. Sämpylätkin tehdään Stone'sissa itse.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gnaudanjauhelihaa
1 tlsuolaa
2 tlsokeria
3/4 tl(¾ tl) mustapippuria
4 kplhampurilaissämpylää
1/2 dlmajoneesia
1/2 kpljääsalaattia
1 kpl(150 g) cheddarjuustoviipaleita
tomaattiviipaleita
maustekurkkuviipaleita

Sipulirenkaat

1 - 2 kplsipulia
1/2 dlolutta
1 kplkivennäisvettä
3/4 dl(¾ dl) maissitärkkelystä (maizena)
1 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1 kplvalkuainen
1/2 lrypsiöljyä uppopaistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Sekoita jauhelihaan suola, sokeri ja mustapippuri. Anna maustua.

    Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.

    Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.

    Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.

    Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.

    Sämpyläohjeita:

    Kauraisat burgerisämpylät

    6 helppoa sämpylätaikinaa

  2. 2

    Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.

    MääräAinesosa
    1 - 2 kplsipulia
    1/2 dlolutta
    1 kplkivennäisvettä
    1 dlvehnäjauhoja
    3/4 dl(¾ dl) maissitärkkelystä (maizena)
    1/2 tlsuolaa
    1 kplvalkuainen
  3. 3

    Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.

    MääräAinesosa
    1/2 lrypsiöljyä uppopaistamiseen
  4. 4

    Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.

    MääräAinesosa
    1 kpl(150 g) cheddarjuustoviipaleita
    4 kplhampurilaissämpylää
  5. 5

    Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.

    MääräAinesosa
    tomaattiviipaleita
    1/2 kpljääsalaattia
    maustekurkkuviipaleita
    1/2 dlmajoneesia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,75 tl (¾ tl) mustapippuria, Tomaattiviipaleita, Maustekurkkuviipaleita, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja ja Kader Zaitri / Gastropub Stone’s
Kuvat:
Satu Kemppainen
23.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä