Stone’sin juustoburgeri

Nappaa talteen!
Helsinkiläisen Gastropub Stone’sin suositun juustohampurilaisen salaisuus on mehevä pihvi ja rapeat, olutpaneroidut sipulirenkaat, jotka kasataan tikkuun hampparin hatun päälle. Sämpylätkin tehdään Stone'sissa itse.
| 700 g | naudanjauhelihaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 3/4 tl | (¾ tl) mustapippuria |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 kpl | jääsalaattia |
| 1 kpl | (150 g) cheddarjuustoviipaleita |
| tomaattiviipaleita | |
| maustekurkkuviipaleita | |
| Sipulirenkaat | |
|---|---|
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 1/2 dl | olutta |
| 1 kpl | kivennäisvettä |
| 3/4 dl | (¾ dl) maissitärkkelystä (maizena) |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkuainen |
| 1/2 l | rypsiöljyä uppopaistamiseen |
- 1.
Sekoita jauhelihaan suola, sokeri ja mustapippuri. Anna maustua.
Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.
Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.
Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.
Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.
Sämpyläohjeita:
- 2.
Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.
- 3.
Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.
- 4.
Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.
- 5.
Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.
- 6.
Stone’sin juustoburgeri
Helsinkiläisen Gastropub Stone’sin suositun juustohampurilaisen salaisuus on mehevä pihvi ja rapeat, olutpaneroidut sipulirenkaat, jotka kasataan tikkuun hampparin hatun päälle. Sämpylätkin tehdään Stone'sissa itse.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | naudanjauhelihaa |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | sokeria |
| 3/4 tl | (¾ tl) mustapippuria |
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 1/2 kpl | jääsalaattia |
| 1 kpl | (150 g) cheddarjuustoviipaleita |
| tomaattiviipaleita | |
| maustekurkkuviipaleita | |
Sipulirenkaat | |
| 1 - 2 kpl | sipulia |
| 1/2 dl | olutta |
| 1 kpl | kivennäisvettä |
| 3/4 dl | (¾ dl) maissitärkkelystä (maizena) |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkuainen |
| 1/2 l | rypsiöljyä uppopaistamiseen |
Valmistus
- 1
Sekoita jauhelihaan suola, sokeri ja mustapippuri. Anna maustua.
Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.
Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.
Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.
Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.
Sämpyläohjeita:
- 2
Kuori sipuli, leikkaa 1 cm:n viipaleiksi ja irrota renkaiksi. Sekoita kulhossa olut, kivennäisvesi, jauhot ja suola. Vaahdota valkuainen eri kulhossa ja sekoita taikinaan.
Määrä Ainesosa 1 - 2 kpl sipulia 1/2 dl olutta 1 kpl kivennäisvettä 1 dl vehnäjauhoja 3/4 dl (¾ dl) maissitärkkelystä (maizena) 1/2 tl suolaa 1 kpl valkuainen - 3
Kuumenna öljy kattilassa 170-asteiseksi. Kasta sipulirenkaat taikinaan ja uppopaista öljyssä kunnes renkaat ovat saaneet väriä.
Määrä Ainesosa 1/2 l rypsiöljyä uppopaistamiseen - 4
Muotoile jauheliha pihveiksi ja kypsennä kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin. Nosta juustoviipaleet pihvien päälle paiston loppuvaiheessa. Paahda sämpylät nopeasti.
Määrä Ainesosa 1 kpl (150 g) cheddarjuustoviipaleita 4 kpl hampurilaissämpylää - 5
Kokoa burgerit. Työnnä lopuksi hattuun tikut ja pujota tikkuihin sipulirenkaat.
Määrä Ainesosa tomaattiviipaleita 1/2 kpl jääsalaattia maustekurkkuviipaleita 1/2 dl majoneesia - 6
Ravintosisältö
1688
Energiaa kcal
7065
Energiaa kj
155,0 g
Rasvaa
21,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
40,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
1688
Energiaa kcal
7065
Energiaa kj
155,0 g
Rasvaa
21,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
35,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
40,3 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,75 tl (¾ tl) mustapippuria, Tomaattiviipaleita, Maustekurkkuviipaleita, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























