Kauraisat burgerisämpylät

27.2.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kauraisat burgerisämpylät

Kauralla täydennetyissä sämpylöissä yhdistyvät perinteisen hampurilaissämpylän pehmeys ja täysjyväsämpylän viljaisa maku.

Ainekset

15 kappaletta
1 5 dl maitoa
2 0,5 pakettia (25 g) hiivaa tai 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
3 2 rkl siirappia
4 1,5 tl suolaa
5 2 kananmunaa
6 2 dl kaurahiutaleita
7 1 dl kauraleseitä
8 1,5 l sämpyläjauhoja
9 100 g margariinia
Voiteluun
1 1 kananmunan keltuainen
2 1 rkl vettä
Pinnalle
1 kaurahiutaleita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 43 g 640 g
Proteiinia 10 g 147 g
Rasvaa 8 g 115 g
Kuitua 5 g 68 g
Energiaa kJ 1 178 17667
Energiaa kcal 282 4223

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota margariini tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön.  Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon.  Jos käytät kuivahiivaa, käytä hieman lämpimämpää (42-asteista) nestettä ja lisää hiiva kaurahiutaleihin sekoitettuna.

Lisää siirappi, suola, kananmunat, kaurahiutaleet ja -leseet. Sekoita tasaiseksi.  Alusta sämpyläjauhot taikinaan vähitellen ja vaivaa hyvin, noin 10 minuuttia. Lisää pehmeä rasva ja vaivaa vielä 5–10 minuuttia. Taikinan tulee irrota kulhon reunoilta, mutta jäädä kimmoisaksi.

Peitä taikina ja anna sen kohta lämpimässä paikassa noin tunti.  Kaada kohonnut taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se tasaiseksi. Pyöritä taikina pötköksi ja leikkaa 15 palaksi.  Pyörittele palat sämpylöiksi ja nosta kohoamaan leivinpaperin päälle pellille. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise kohonneet sämpylät vedellä ohennetulla keltuaisella. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Vinkki: Voit leipoa leivo taikinasta myös pitkulaisia hot dog -sämpylöitä. Jos sämpylöitä jää yli, pakasta ne leipomispäivänä.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5