Sitruunarisotto

27.3.2017
26 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunarisotto

Kullankeltainen risotto saa väriä kurkumasta ja potkua sitruunasta.

Ainekset

4 annosta
1 8 dl vettä
2 2 kanaliemikuutiota
3 1 sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 1 sitruuna
6 100 g parmesaanijuustoa
7 2 rkl oliiviöljyä
8 0,3 tl (1/3 tl) kurkumaa
9 3 dl risottoriisiä
10 2 dl valkoviiniä
11 0,5 tl rouhittua mustapippuria
12 ripaus suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 209 g
Proteiinia 12 g 47 g
Rasvaa 16 g 66 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 1 840 7359
Energiaa kcal 440 1759

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta vesi ja liemikuutio. Kuori ja hienonna sipulit. Pese sitruuna ja raasta kuori. Purista sitruunasta mehu. Raasta puolet parmesaanista.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää kurkuma ja sipulit. Kuullota sipulit, lisää riisi ja kuumenna sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja keitä sekoitellen, kunnes viini on haihtunut. Lisää kuumaa lientä vähitellen aina, kun neste on lähes imeytynyt riisiin. Kypsymisaika on noin 18 minuuttia. Risotto saa jäädä löysäksi ja riisi napakaksi.

Ota liedeltä ja lisää juustoraaste, sitruunankuoriraaste ja puolet sitruunan mehusta. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku, lisää tarvittaessa sitruunan mehua ja suolaa. Höylää pinnalle parmesaanilastuja. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5