Sitruksinen kesäkurpitsahillo

25.7.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruksinen kesäkurpitsahillo

Ainekset

1 1 kg omenoita
2 1 kg kesäkurpitsaa
3 2 dl vettä
4 1 sitruuna
5 1 appelsiini
6 1 rkl inkivääriä raastettuna
7 9 dl hillosokeria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 873 g
Proteiinia 8 g
Rasvaa 6 g
Kuitua 27 g
Energiaa kJ 15316
Energiaa kcal 3661

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset, Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori omenat. Paloittele ne ja kesäkurpitsat pieniksi paloiksi kattilaan. Pese sitruuna ja appelsiini huolellisesti ja purista niiden mehu ja raasta kuori kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 min. Lisää hillosokeri ja keitä edelleen noin 15 min usein sekoitellen. Hillo on valmista, kun se alkaa soseutua. Kuori vaahto tarvittaessa. Täytä pestyt ja kuumennetut tölkit täyteen ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä hillo viileässä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: hillo kesäkurpitsa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5