Sinappisilli

25.11.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sinappisilli

Sinappisilliä on helppo tehdä itsekin. Anna sillin maustua vähintään vuorokauden verran kylmässä ennen tarjoilua. Kauniiseen purkkiin pakattu silli on hyvä ruokalahjaidea.

Ainekset

8 annosta
1 150 g matjessillifileetä
2 0,75 dl makeaa sinappia
3 1 rkl dijoninsinappia
4 2 rkl väkiviinaetikkaa
5 1 rkl sokeria
6 1 dl ranskankermaa
7 1 dl öljyä
8 0,5 tl rouhittua valko- tai mustapippuria
9 0,5 tl suolaa
10 0,5 dl silputtua tilliä
11 (1 pieni punasipuli)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 53 g
Proteiinia 3 g 27 g
Rasvaa 20 g 158 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 909 7273
Energiaa kcal 217 1738

Reseptitiedot

Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtaise, kuivaa ja paloittele sillifileet. Sekoita sinapit, etikka, sokeri ja ranskankerma. Sekoita ja lisää öljy ohuena nauhana. Mausta suolalla, pippurilla, tillillä ja halutessasi silputulla punasipulilla. Lado sillipalat purkkiin kerroksittain kastikkeen kanssa. Anna maustua vähintään 1 vrk kylmässä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: matjessilli silli sinappi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5