Sillikaviaarimunat

20.3.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sillikaviaarimunat

Klassinen sillikaviaari tarjotaan tällä kertaa kananmunanpuolikkaista.

Ainekset

4 annosta
1 4 kananmunaa
2 1 prk (160 / 100 g) matjessiliiä
3 0,5 - 1 kevätsipuli
4 0,5 prk (57/35 g) kapriksia
5 1 - 2 tillinvartta
6 0,5 dl majoneesia
7 0,5 dl maustamatonta jogurttia
8 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 22 g
Proteiinia 10 g 42 g
Rasvaa 18 g 73 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 956 3823
Energiaa kcal 228 914

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Brunssi
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala, Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Keitä kananmunat koviksi, 10 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja halkaise kananmunat. Poista keltuaiset varovasti munanpuolikkaista ja laita kulhoon.
  2. Valuta sillit. Hienonna sillit, kevätsipuli, kaprikset ja tilli. Säästä muutama kokonainen kapris ja tilliä koristeluun. Lisää hienonnetut ainekset keltuaisten joukkoon ja sekoita haarukalla, kunnes keltuaiset ovat hajonneet massaan. Lisää majoneesi, jogurtti ja pippuri. Sekoita.
  3. Lusikoi sillikaviaari munanpuolikkaisiin. Koristele kapriksilla ja tillillä.
  4. Jos sillikaviaaria jää yli, tarjoa se keitettyjen perunoiden tai leivän kanssa.

Vinkki: Kokeile matjessillin tilalla muita maustettuja sillejä, esimerkiksi sipulisilliä.

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5