Sateenkaarivartaat ja yrttiöljy
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa värikkäät kasvis-hedelmävartaat sateenkaaren värejä mukaillen ja mausta ne raikkaalla yrttiöljyllä.
| 2 kpl | punaista paprikaa |
| 2 kpl | keltaista paprikaa |
| 2 kpl | punasipulia |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 400 g | cantaloupemelonia |
| 400 g | vesimelonia |
| 400 g | ananasta |
| 8 kpl | tummaa viinirypälettä |
| Yrttiöljy | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
| varrastikkuja | |
- 1.
Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä ½ tuntia.
- 2.
Leikkaa paprikat 5x5 cm:n paloiksi. Viipaloi sipulit ja kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista hedelmistä kuoret ja leikkaa melonit ja ananas ensin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja sitten 5x5 cm:n paloiksi. Paina vihannekset ja hedelmät vartaisiin sateenkaaren värien mukaan.
- 3.
Tee yrttiöljy. Yhdistä kaikki öljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla öljyä.
- 4.
Sivele vartaat yrttiöljyllä ja grillaa niitä kuumassa grillissä välillä käännellen 3–5 minuuttia. Sivele grillaamisen aikana lisää yrttiöljyä pintaan. Jos öljyä jää, se säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.
Sateenkaarivartaat ja yrttiöljy
arvosana2/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Kokoa värikkäät kasvis-hedelmävartaat sateenkaaren värejä mukaillen ja mausta ne raikkaalla yrttiöljyllä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | punaista paprikaa |
| 2 kpl | keltaista paprikaa |
| 2 kpl | punasipulia |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 400 g | cantaloupemelonia |
| 400 g | vesimelonia |
| 400 g | ananasta |
| 8 kpl | tummaa viinirypälettä |
Yrttiöljy | |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| varrastikkuja | |
Valmistus
- 1
Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä ½ tuntia.
Määrä Ainesosa varrastikkuja - 2
Leikkaa paprikat 5x5 cm:n paloiksi. Viipaloi sipulit ja kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista hedelmistä kuoret ja leikkaa melonit ja ananas ensin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja sitten 5x5 cm:n paloiksi. Paina vihannekset ja hedelmät vartaisiin sateenkaaren värien mukaan.
Määrä Ainesosa 2 kpl punaista paprikaa 2 kpl keltaista paprikaa 2 kpl punasipulia 1 kpl kesäkurpitsa 400 g cantaloupemelonia 400 g vesimelonia 400 g ananasta 8 kpl tummaa viinirypälettä - 3
Tee yrttiöljy. Yhdistä kaikki öljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla öljyä.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku basilikaa 1/2 kpl ruukku persiljaa 2 dl rypsiöljyä 1/2 kpl sitruunan mehu 1/2 tl suolaa 1/2 tl sokeria 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 4
Sivele vartaat yrttiöljyllä ja grillaa niitä kuumassa grillissä välillä käännellen 3–5 minuuttia. Sivele grillaamisen aikana lisää yrttiöljyä pintaan. Jos öljyä jää, se säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.
Vinkki: Vältä hävikkiä ja hyödynnä nuupahtaneet pehmeävartiset yrtit yrttiöljyssä.
Ravintosisältö
297
Energiaa kcal
1245
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
17,9 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
297
Energiaa kcal
1245
Energiaa kj
23,3 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
17,9 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























