Sateenkaarivartaat ja yrttiöljy

13.5.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sateenkaarivartaat ja yrttiöljy

Kokoa värikkäät kasvis-hedelmävartaat sateenkaaren värejä mukaillen ja mausta ne raikkaalla yrttiöljyllä.

Ainekset

8 kappaletta
1 4 paprikaa
2 2 punasipulia
3 1 kesäkurpitsa
4 400 g jimbeemelonia
5 400 g vesimelonia
6 0,3 (noin 400 g) tuoretta ananasta tai 2 tlk (à 220 g) ananasrenkaita
7 8 tummaa viinirypälettä, halutessasi
Yrttiöljy
1 1 ruukku basilikaa
2 0,5 ruukku persiljaa
3 2 dl rypsiöljyä
4 0,5 sitruunan mehu
5 0,5 tl (½ tl) suolaa
6 0,5 tl (½ tl) sokeria
7 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 varrastikkuja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 137 g
Proteiinia 2 g 18 g
Rasvaa 23 g 185 g
Kuitua 4 g 30 g
Energiaa kJ 1 201 9606
Energiaa kcal 287 2296

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä ½ tuntia.
  2. Leikkaa paprikat 5x5 cm:n paloiksi. Viipaloi sipulit ja kesäkurpitsa 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Poista hedelmistä kuoret ja leikkaa melonit ja ananas ensin 2 cm:n paksuisiksi viipaleiksi ja sitten 5x5 cm:n paloiksi. Paina vihannekset ja hedelmät vartaisiin sateenkaaren värien mukaan.
  3. Tee yrttiöljy. Yhdistä kaikki öljyn ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla öljyä.
  4. Sivele vartaat yrttiöljyllä ja grillaa niitä kuumassa grillissä välillä käännellen 3–5 minuuttia. Sivele grillaamisen aikana lisää yrttiöljyä pintaan. Jos öljyä jää, se säilyy jääkaapissa noin viisi päivää.

Vinkki Vältä hävikki ja hyödynnä nuupahtaneet pehmeävartiset yrtit yrttiöljyssä.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5