Samettinen artisokkakeitto

Arvostele resepti
6 Kappaletta

60 min

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rkloliiviöljyä
2 kpljauhoista perunaa
6 dlkasvislientä
2 kplartisokansydämiä suolaliemessä (2 prk à 390/240 g)
250 g(1prk) mascarponejuustoa
1 tltimjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pinnalle

5 rklhasselpähkinöitä
1 kplpieni valkosipulinkynsi
4 rklparmesaaniraastetta

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Kuori ja pilko perunat. Lisää ne ja kasvisliemi. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Valuta artisokat. Lisää ne ja juusto joukkoon. Anna kiehahtaa. Soseuta ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Rouhi pähkinät ja paahda hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Murskaa ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Tarjoile lisäke keiton kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Pieni valkosipulinkynsi, 4 rkl Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä