Samettinen artisokkakeitto

22.11.2012
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Samettinen artisokkakeitto

Ainekset

1 1 sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 rkl oliiviöljyä
4 2 jauhoista perunaa
5 6 dl kasvislientä
6 2 prk artisokansydämiä suolaliemessä (à 390/240 g)
7 1 prk mascarponejuustoa (250 g)
8 1 tl timjamia
9 ripaus suolaa
10 ripaus rouhittua mustapippuria
Pinnalle
1 5 rkl hasselpähkinöitä
2 1 pieni valkosipulinkynsi
3 4 rkl parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 8 g
Proteiinia 36 g
Rasvaa 160 g
Kuitua 10 g
Energiaa kJ 6721
Energiaa kcal 1606

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: artisokansydämiä suolaliemessä (à 390/240 g)

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Kuori ja pilko perunat. Lisää ne ja kasvisliemi. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Valuta artisokat. Lisää ne ja juusto joukkoon. Anna kiehahtaa. Soseuta ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Rouhi pähkinät ja paahda hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Murskaa ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Tarjoile lisäke keiton kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kasviskeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5