Salsa verde

24.6.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Salsa verde

Raikas salsa verde on oiva lisuke grillilihalle tai -kalalle. Makua se saa tuoreista yrteistä, valkosipulista ja kapriksista.

Ainekset

1 2 valkosipulinkynttä
2 1 ruukku basilikaa
3 0,5 dl silputtua persiljaa
4 1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
5 0,5 dl rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
6 4 anjovisfileetä
7 2 rkl pieniä kapriksia
8 ripaus suolaa
9 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 4 g
Proteiinia 7 g
Rasvaa 138 g
Kuitua 2 g
Energiaa kJ 5285
Energiaa kcal 1263

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Valkosipulin silppuaminen

1. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Poista kynsien sisältä tarvittaessa vihreä verso. Siirrä valkosipuli tehosilppuriin.

Yrttien lisääminen

2. Lisää revityt basilikanlehdet ja persiljasilppu. Pyöräytä hienoksi.

Öljyjen lisääminen

3. Lisää oliivi- ja rypsiöljy ja anna koneen käydä, kunnes öljykastike on tasaista.

Anjovisten silppuaminen

4. Silppua anjovikset.

Mausteiden lisääminen

5. Lisää suola, pippuri, anjovikset ja kaprikset.

Öljykastikkeen sekoittaminen

6. Sekoita tasaiseksi. Jos kastike on liian paksua, ohenna sitä öljyllä.

Vinkki

Vinkki! Kastikkeen voi valmistaa myös käsin. Silppua valkosipulinkynnet sekä yrtit hienoksi terävällä veitsellä ja siirrä kulhoon. Lisää öljy ja hienoksi silputut anjovikset ja kaprikset. Mausta suolalla ja pippurilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: anjovis
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5