Saariston kalakeitto

29.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Saariston kalakeitto

Ainekset

1 kaksi 500 g:n kuhaa tai ahventa tai vastaavasti 800 g kuha- tai ahvenfileitä
2 1 l vettä
3 kalaliemikuutio
4 10 maustepippuria
5 1 laakerinlehti
6 6 perunaa
7 pala lanttua tai porkkanaa halutessasi
8 1 tl merisuolaa
9 2 sipulia
10 tillinipun varret
11 1 rkl voita
12 ruohosipuli- ja tillisilppua

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 68 g
Proteiinia 172 g
Rasvaa 21 g
Kuitua 7 g
Energiaa kJ 4893
Energiaa kcal 1170

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot, Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jos teet kalakeiton kokonaisista kaloista, perkaa kalat ensin nahattomiksi ja ruodottomiksi fileiksi. Huuhtele päät ja ruodot sekä nahat. Poista päistä kidukset saksilla leikkaamalla. Laita kaikki kattilaan ja vesi päälle. Keitä kunnes liemi maistuu kunnolla kalalta. Kuori muodostunut vaahto pois. Siivilöi se sitten toiseen kattilaan ja lisää vettä, jos sitä on haihtunut.Lisää veteen kalaliemikuutio, pippurit ja laakerinlehti sekä kuoritut, lohkotut perunat ja sipulit. Myös tillinvarret, jos niitä on saatavilla. Ja muut juurekset kuorittuina ja suikaloituina. Ne antavat liemeen väriä ja makua. Keitä perunat kypsiksi. Mausta keitto tarpeen mukaan suolalla ja lisää viipaloidut kalafileet. Kypsennä kalat miedolla lämmöllä. Poista isot tillinvarret ja lisää tilalle tilli- ja ruohosipulisilppua ja nokare voita. Tarjoa keiton lisänä näkkileipää tai muuta tummaa leipää.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: kala kalakeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5